Mijn bezoek aan Roerich's Tataguni landgoed in Bangelore, India.

3 Shares
2
0
1
Zie je hoe gelukkig ik ben om hier te staan?

Ik maakte een kleine pelgrimstocht naar het landgoed Tataguni om mijn respect te betuigen aan het inspirerende leven van de Roerich familie, een Russische aristocratische familie, die een nalatenschap achterliet van verheven en mystieke kunstwerken, archeologische ontdekkingen, pax cultura, en boeken over spirituele ontwikkeling. Ze benadrukten sterk dat kunst en schoonheid ons denken verheffen en daarom bijdragen aan een grotere menselijkheid.

“In Bombay werd mij eens gevraagd wat het verschil was tussen Oost en West, en ik antwoordde: 'de beste rozen van Oost en West hebben dezelfde geur'. Dus terwijl we het hebben over oppositie en verschillen, zijn we in wezen één. ”- Nicholas Roerich in zijn brief“ The Beautiful ”

Nicholas and Helena Roerich painted by their son Svetoslav Roerich. (I do not own the rights to these photographs)

Nicholas Roerich (1874-1947) werd geboren in een familie uit de hogere middenklasse in St. Petersburg, Rusland. Zijn vader had een advocatenkantoor en om hem een ​​plezier te doen, schreef Nicholas zich in aan de rechtenfaculteit van de universiteit van St.Petersburg en studeerde tegelijkertijd kunst aan de Keizerlijke Academie van Kunst, om zijn eigen passie na te streven. Hij trouwde met de getalenteerde pianiste en schrijfster Helena Shaposhnikova (1879-1955) en ze verwelkomden samen twee zonen: Tibetoloog George Roerich (1902-1960) en kunstenaar Svetoslav (1904-1993).

Ze geloofden dat we als mensheid kunnen groeien door ons te richten op hoge idealen, want dan worden we er bewust of onbewust tot aangetrokken en gaan we voorbij de gewone en kleine behoeften van de dag naar een groter denken, scheppen en moraal.
Plato zei: "Alleen met het oog op schoonheid is het menselijk leven het waard om geleefd te worden. "

George and Svetoslav Roerich. (I do no not own the rights to these photographs)

Ze wijdden hun leven aan deze filosofie en leefden wat ze geloofden. Nicholas schilderde meer dan 7000 uitzonderlijke schilderijen, met afbeeldingen van Himalaya-landschappen, yogi's en andere mystieke figuren uit Oost en West. Helena schreef een lijst met boeken, variërend van 'de grondslagen van het boeddhisme' tot 'Agni Yoga', dat bedoeld is als een oefenpad in het dagelijks leven.

Nicholas Roerich’s painting: Star of the Hero

Zijn kunst wordt getoond in twee musea:
Nicholas Roerich Museum in Manhattan, New York
en het Nicholas Roerich Museum in Moskou, dit is het internationale centrum van de Roerichs.

'Door het beste van elke tak van prestatie in elk land te bestuderen en op te nemen, verzamelen we het nodige materiaal van indrukken, dat uiteindelijk de vernieuwing zal laten opduiken, getransmuteerd door onze eigen specifieke individualiteit in een nieuwe en grotere uitdrukking. ” Svetoslav Roerich in zijn boek Creative Thought.

Door het bestuderen van de grootste voorbeelden uit de geschiedenis van de tijd, verzamelen we de juiste indrukken en bouwen wij daarop voort, voor de volgende generatie.

Het is heel logisch als je zijn gedachte verdiept - we worden wat we constant denken. Waar je op focust, verenig je met.

Bloesem bomen op het Tataguni landgoed

I believe the true purpose of art is meant to inspire you, touch something within you and lift you up. Art is beauty and beauty can heal us.

Ik ben een liefhebber van schoonheid; van de roze bloesem aan bomen, tot verheven poëzie, tot levendige kleuren in kleding, tot inspirerende kunstwerken, tot de geperfectioneerde bewegingen in dans, tot goedheid van hart, tot rauwe authenticiteit. Kortom: alles wat inspireert en verheft. Ik heb hier een gevoeligheid voor en het is mijn soulfood. 

Daarom was ik dolblij toen ik zag dat ik naar Bangelore zou vliegen. Aan de rand ervan staat Tataguni Estate, de residentie waar Svetoslav Roerich en zijn vrouw, Devika Rani, een mooie Indiase actrice meer dan 40 jaar woonden.

Majunath and me

Ik bracht mijn dag door met Majunath, een zeer vriendelijke en geduldige chauffeur, instagram-foto-maker, lijfwacht en stadsgids. We zongen samen liedjes in de auto. Als liefhebber van Bollywood-films heb ik de Hindi-teksten uit liedjes uit het hoofd geleerd en we zongen samen, zelfs hier verenigend in kunst, cultuur en pure vreugde. Het was best grappig omdat mijn uitspraak van Hindi niet de beste is.

Ik kwam hier om mijn respect te betuigen en bloemen op hun graven te plaatsen en op een bepaalde manier mijn band met de familie Roerich te versterken omdat hun boodschap met mij resoneert. 

De voortuin

De eerste aanblik die je verwelkomt, is een rond park met gigantische bomen en elegante lianen die naar beneden vallen, en dienen als een thuis voor spelende apen die nieuwsgierig naderen om te zien of je voedsel bij je hebt. Op de grond zijn er veel bladeren in felle kleuren van magenta, groen, oranje en geel, alsof het is versierd voor een huwelijksceremonie.

Ik ben niet klaar voor de foto!

De ingang van de hoofdwoning en de studio blijven gesloten, alleen als je door de met stof bedekte ramen gluurt, kun je hier de overblijfselen van hun vroegere leven zien.

Ik ben echt verbaasd dat het niet is omgevormd tot een respectabel museum dat het leven en werk van de grote kunstenaar en zijn connectie met India eert. Zelfs zijn huwelijk met een mooie Indiase actrice verenigt twee diepe culturen en verbindt de wereld met elkaar. Zelfs in liefde vonden ze hun eenwording, net zoals hun boodschap over kunst over eenwording ging. 

Als de zoon van de beroemde en wereldberoemde kunstenaar is het niet bijzonder dat hij zijn prominente vader in zijn denkwijze heeft gevolgd dat kunst en schoonheid verenigende krachten zijn en van vitaal belang zijn voor de bloei van de beschaving.

Reading the information sign
Information sheet placed at the Estate

He served as the president of the Nicholas Roerich museum in Moscow, helped to found pax cultura -“the Roerich-pact” an agreement to preserve cultural, religious and scientific institutions and monuments against the demolishment that came with the second world war. He also financially supported a school in Bangalore, India where children were taught about the great Masters of life. Imagine doing all of that in one life.

His studio
The main residence
Beautiful trees surrounding the house

I hope we will always remember the great work they did on behalf of humanity and evolution. Their mission was difficult and challenging. I pay my respect.

“Verveel je dus nooit in het werk dat je dharma is, je plicht om de heelheid van jezelf te zijn. Wees nooit gefrustreerd dat je verkeerd wordt begrepen. Omarm dan het werk dat van jou is, werk om je kunst, je wetenschap, je roeping te perfectioneren." -Nicholas Roerich, in parels van wijsheid

Namasté.

Thank you for travelling with me, hope to see you soon again!

Liefs,
Eleonora

3 Shares
12 comments
 1. Wonderful tour, Elly! a joy to ‘visit’ this shrine to a remarkable family of great souls!
  Will your next career be as a tour guide? 😉
  safe Travels!

 2. WHat a bEautiful touR you brought me on and you tell the sTory so well! I feel your deep love and respect for the RoeriChs and you do them honour by Sharing their gift. My secret fav photo is the tree roots embracing each other in an intertwining carEss of of love. where wIll You bring me next?? Cant wait to see
  Namaste

 3. Thanks Austin!!! 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
  I am soon going to write aBout my visit to Iran! I have all the time to write about my preVious travels now 😄

  Thank you for stopping by!!

 4. Dear madam,
  thank you for a nicely detailed article on Roerich’s and the estate.
  gLad that you made it inside the estate.
  Would it be fine for you to mention on any special permission needed to get entry to estate?
  I heard its closed for public for entry unless any special permission granted by authorities.
  I am planning to visit there soon, so checking.

  Thanks in advance

  1. Hi Prasanna!
   Thank you for your question 🙂 my visit to the Roerich estate was just before the worldwide pandemic hit and there were hardly any people in uniform there.

   I had the chance to roam around the property and get some pictures and pay my tribute. I am not sure if they let anyone enter today. I hope you are able to visit this estate soon again!

   Best of luck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *